Wednesday, May 30, 2012

TS Media Design & Print




Nie lah nama Company yang baru je aku keje..
dalam 3 minggu dah kot..
sekejap je aku keje kat Low Elite Sdn Bhd tue..
nak masuk 5 bulan..
aku berenti pun pasal aku dapat offer yang lebih baik..
no protocol & freedom..
kalau kat Low Elite, aku sik kene wat keje orang lain
sampai keje aku sendiri pun jadi semua salah..
aku sik kena marah ngan bos je..
so, aku wat keje dalam keadaan preasure gillerrr..
ngan officemate aku yang lemmm...
keje dia pun aku kena wat..
yang dia dok gelak² tgk youtube, chatting, facebook manjang..
kalau korang cam ner?
tak ke boleh menaikkan kaler kemarahan dari kuning, jingga ke MERAH...
so, sebelum dia meletop,
baik aku blah n tak sangka dapat keje lain.
Keje kat sini lebih baik suasana nye..
aku keje sebagai Admin/Account Clerk..
sabtu & ahad cuti..
aku sorang je melayu.
Designer semua cina..
maybe dia amik melayu sbb byk yang P & C..
Monthly Salary lah yg paling Private..

1st keje yang mana aku manage semua operation office..
kat sini semua aku kena buat.
Hantar brg urgent kat customer, ambil brg printing kat supplier,
ader pernah satu hari tue sampai ke Kota Iskandar, Nusajaya.
aku lebih prefer keluar dari dok kat opis nie.
sbb kat opis nie tak byk keje sgt.
cuma time ader bos, mmg lagi pening.
nak cover jadi baik je..
pas tue dia punya arahan yang keluar dari mulut dia macam peluru tau..
10 arahan dalam satu masa..
giler tak? bos aku nie pompuan.
aku dgr ramai yang xthn dgn perangai dia.
Tapi dia nie sebenarnya baik hati.
kalau dia soh buat 10 arahan tue jgn l bengong sgt..
ikut la mana yang penting dulu buat @ terangkan kat dia apa yang perlu di buat dulu.
lagi satu dia suke bagi arahan yang ntah pape. kekadang aku kena jadi dia
kena call customer ape yang dia nak, aku bukan tau bahasa² designer 2012 nie..
zaman aku kat cosmo dulu boleh la..ahahah
kekadang, klu customer tanya aku amik note dulu n confirm balik ngan bos.
kang aku tersalah jawap kan tak ke mampus
gaji kat sini pun dia tawarkan lagi byk dari sebelum ni.
moga² cukup le aku byk hutang aku yang 4 kali keliling pinggang nie..
Claim minyak dia bagi 1 milleage x 0.50 sen..
ok lah kan..hari nie claim, hari nie dapat.
xle sesak sgt kocek aku.
aku pun mmg sentiasa sesak pun..ahahaha..
tapi aku keje sini mmg semua bende baru,
kena belajar amik gambar pakai Canon EOS,
(nie kalau adik aku Intan Nazira tau, mesti dia jeles ahaha)
Entertain Customer Request..
Kena biasakan communicate in English..
bab kena cakp English tue payah nye..sbb tak biasa..tau nak cakap tapi..
tak Confident langsung!
Semoga aku akan terus berkhidmat di sini..
(dah la aku dah xnak cari keje lain dah..mintak² nie yg kekal)
 Amin~

1 comment:

Rozieta Rafar said...

canon Eos ekk.. for sure la intan kan jeles..

semoga u success dan berjaya manage hutang 4 kali pinggang...

*i punya hutang 10 kali ganda pinggang i * pengsan *